KULTURNÍ AKCE MOHOU BÝT PŘESUNUTY NEBO ZRUŠENY. Informujte se prosím vždy u pořadatele.

Co dělat v Kroměříži, když prší?

Autor: Petr Gremlica | Pondělí 20.6.2016 Tipy na výlety Tipy a rady

Chtěli jste v Kroměříži vyrazit ven, ale je zataženo a špatné počasí? Připravili jsme pro vás pár tipů, abyste si Kroměříž užili i v dešti. Špatné počasí znamená vlastně dobrý den pro muzea, nákupní centra a všechny kryté atrakce.

Co dělat v Kroměříži, když prší?

Co dělat v Kroměříži, když prší?

1. Jděte na prohlídku zámku

Arcibiskupský zámek je dominantou našeho města a hlavním magnetem návštěvníků historického komplexu. Dá se navštívit i když prší. Pokud vám déšť tak moc nevadí, tak navštivte i zámeckou věž, ale pozor, ať neuklouznete :)

Růžový salon - Arcibiskupský zámek Kroměříž

2. Degustujte v arcibiskupských zámeckých sklepech

Ať je počasí jakékoliv, tak si prohlídku města zlepšíte dobrým vínem. Ve sklepech je konstantní teplota i vlhkost celý rok, takže směle do toho. Jen pozor, arcibiskupské sklepy jsou otevřeny pro veřejnost jen pondělí až pátek (jinak jen na rezervaci)

 Vinné sklepy pod Arcibiskupským zámkem

3. Navštivte muzeum

Muzeum Kroměřížska vás zaujme a pobaví. Kromě sezóních výstav můžete navštívit i 3 stále: Historie ukrytá pod dlažbou města, Památník Maxe Švabinského a výstavu Příroda a člověk. Další z muzeí, které stojí navštívit je Biskupská mincovna s kolekcí více než deseti tisíc kusů mincí a medailí. No a hned ve vedlejší budově si zajdete do Galerie Orlovna nebo na expozici technické památky Aricibiskupcké Vodárny. A v neposlední řadě si zajděte do Protiatomového krytu pod knihovnou (Jediné takto dochované zařízení ve Zlínském kraji).

Muzeum Kroměřížska

A víte které muzeum ve vás v tomto počasí zanechá hlubokou emoci? Muzeum Karla Kryla

4. Ve špatné počasí přijde dobrá kniha vhod

V centru si můžete koupit v několika knihkupectví novou knihu, ale není nad to si zajít do knihovny Kroměřížska a někde se tam v koutě zašít a číst si. Jestli se mezi vámi najdou i badatelé, tak navštivte Státní Archiv Kroměříž.

Když venku prší, tak se ideální se začíst do knihy

5. Zrcadlo, zrcadlo řekni mi kdo je v zemi zdejší, nejkrásnější

Návštěva zrcadlové bludiště na Velkém náměstí vám určitě rozveselí tento pochmurný den. Pokud je vás víc, tak si určitě zablbnete. Nasaďte si rukavice a hlavně se neztraťte v zrcadlovém labyrintu.

Zrcadlové bludiště v Kroměříži - než se z něj vymotáte, tak bude venku sluníčko

6. Zasportujte si proti dešti

Venku je hnusně? Tak se jděte vybouřit do fitka. V Kroměříži máme i krytý bazén s parní saunou, kde se krásně prohřejete. Na zimním stadionu si můžete zabruslit a pokud je vás víc, tak si zajděte na bowling.

Kroměřížský krytý plavecký bazén - ve špatném počasí si zajděte zaplavat

7. Vyražte za kulturou

V Kroměříži se pořád něco děje, tak se podívejte, zda se promítá něco v kině, nebo zda nehraje divadlo, nebo zda není třeba i přednáška. Všechny kroměřížské akce naleznete zde, stačí si vybrat.

Jedna z mnoha kulturních akcí v kině nadsklepí

8. Zajděte si do kavárny nebo do čajovny

V tomto deštivém počasí oceníte pohostinnost kroměřížských čajoven a kaváren. Teplý čaj zahřeje v bříšku i na duši. Dokonce si v některém podniku můžete půjčit i stolní hry. A pokud žádný z podniků ještě neznáte, tak zkuste otestovat nový, ve kterém jste ještě nebyli.

Útulná kavárna v centru města. I v dešti vás dobrá káva potěší

9. Tancujte v dešti v zahradách

Někomu déšť nevadí a užívá si ho, tak těm doporučujeme navštívit naše kroměřížské UNESCO zahrady. Nevyniknout ale tak, jako za pěkného počasí, takže se sem stejně budete muset ještě jednou vrátit :) Hlavně nenastydněte!

Zatancujte si v dešti v jedné z našich krásných zahrad




Nezaujme vás některá z nabídek?

Třídenní balíček – Kroměříž na dlani

Hotel Octárna

Vychutnejte si tři dny odpočinku v Oáze klidu v srdci Kroměříže.

4190,-Kč

Relax pobyt pro 2 osoby na 2 noci

Hotel a hostel U Zlatého kohouta

Ubytování na 2 noci pro 2 osoby se snídaní v pokoji standard.

6390,-Kč

Zobrazit všechny nabídky