KULTURNÍ AKCE MOHOU BÝT PŘESUNUTY NEBO ZRUŠENY. Informujte se prosím vždy u pořadatele.

Putovní výstava Památky nás baví

Autor: Petra Zelinková NPÚ | Úterý 29.9.2015 Zajímavé akce

Poslední zastavení putovní výstavy Památky nás baví bude v Kroměříži.

Výstava Památky nás baví v Kroměříži

Výstava Památky nás baví v Kroměříži

Součástí výstavy je množství her, předmětů, kterých se je možné dotýkat, příležitosti k tvoření. Připraveny jsou speciální doprovodné programy pro rodiny s dětmi. Výstava potrvá od 3. do 25. října 2015.

Slavnostní vernisáž výstavy

Vernisáž proběhne v sobotu 3. října 2015 od 14 hodin v návštěvnickém centru Arcibiskupského zámku v Kroměříži. Její součástí bude hudební program, při kterém vystoupí soubor MediaVita z Arcibiskupského gymnázia v Kroměříži.

Výstava

Výstava bude pro veřejnost otevřena od soboty 3. října do neděle 25. října 2015 každý den mimo pondělí od 9 do 16 hodin. Výstava a speciální doprovodné programy jsou zdarma.

Zahradní ateliér Tortelini

4. října od 13:00 do 16:00 – Program určený rodinám s dětmi umožňuje tvořivou interpretaci zahrad prostřednictvím tvorby jejich návrhů z těstovin nebo za pomoci razítkování. K dispozici je dále sada zahradních stavebnic Květné zahrady, ideálního plánu barokní zahrady a renesanční zahrady. Účastníci aktivit se seznámí zejména s principy, pomocí nichž je utvářena pravidelná barokní zahrada. K dispozici jsou dále papírové vystřihovánky, které umožňují vytvořit trojrozměrný model. Program vedou lektoři Metodického centra zahradní kultury.

Ateliér Pukrle

10. a 11. října od 13:00 do 16:00 - Program je zaměřen na tvorbu barokních loutek a masek z papíru. K dispozici jsou rovněž barokní kostýmy v dětských velikostech s možností jejich vyzkoušení. Program vede lektorka Arcidiecézního muzea v Kroměříži, která se zaměřuje na prezentaci obrazárny Arcidiecézního Arcibiskupského zámku v Kroměříži a profesně se zabývá loutkovým divadlem. 

Jak se žilo ve středověku?

17. a 18. října od 13:00 do 16:00 – Program seznamuje formou řetězu krátkých aktivit s kulturou středověku: odívání, míry, platidla, hudba a tanec, účastníci si mohou potěžkat drátěnou košili, obléct si zbroj rytíře, postavit hrad. Za pomoci tatínků bude možné postavit rozměrný model křížové klenby. Díky kostkám s obrázky a fantazii dětí bude možné vyprávět z pravdivých střípků smyslené příběhy. Program vedou lektoři ze souboru Cruentus Arcibiskupského gymnázia v Kroměříži. 

S Klubíčkem za nití příběhu Kroměříže

24. a 25 října od 13:00 do 16:00 – Program seznamuje formou řetězce krátkých aktivit s historií Kroměříže a vybranými památkami. Připraveno je velké množství her, historických replik určených pro dotýkání se, výtvarných aktivit. Nechybí ani Klubíčko, které je sice občas trochu popletené, ale nakonec se všechno vezme za ten správný konec - nebo začátek? Program vedou lektoři Mateřského centra Klubíčko Kroměříž.

 


Fotogalerie:




Nezaujme vás některá z nabídek?

Relax pobyt pro 2 osoby na 2 noci

Hotel a hostel U Zlatého kohouta

Ubytování na 2 noci pro 2 osoby se snídaní v pokoji standard.

6390,-Kč

Třídenní balíček – Kroměříž na dlani

Hotel Octárna

Vychutnejte si tři dny odpočinku v Oáze klidu v srdci Kroměříže.

4190,-Kč

Zobrazit všechny nabídky