KULTURNÍ AKCE MOHOU BÝT PŘESUNUTY NEBO ZRUŠENY. Informujte se prosím vždy u pořadatele.

Procestujte svět v Nadsklepí

Autor: Kristýna Malíková | Čtvrtek 9.2.2017 Zajímavé akce

Kino Nadsklepí si na letošní jaro připravilo několik zajímavých akcí, které Vám představí celý svět. Cyklus, který bude probíhat od února do dubna, Vás zavede do celého světa pomocí cestovatelských přednášek, výstav, filmů a třeba i japonského divadla.

Kino Nadsklepí si na letošní jaro připravilo několik zajímavých akcí, které Vám představí celý svět.

Kino Nadsklepí si na letošní jaro připravilo několik zajímavých akcí, které Vám představí celý svět.

V pondělí 20. února začneme cestovatelskou přednáškou Báry Pečeňové o tom, Jak se vyvarovat průšvihům při cestování. Bára, která je vášnivá cestovatelka, a také školitelka v oblasti osobního rozvoje (např. Konec prokrastinace) Vám povypráví zážitky ze Španělska, Filipín, Thajska, Francie, USA a vlastně z celého světa.

Jak se vyvarovat průšvihům při cestování

V sobotu 11. března nás čeká celý den věnovaný poznávání jiných koutů světa, do Nadsklepí totiž znovu dorazí filmový festival Expediční kamera 2017, v jejímž rámci nejen promítneme 8 filmů, ale fotograf Kamil Übelauer nám také představí svoji výstavu Island v přednášce i na vernisáži.

Expediční kamera 2017

Světový unikát můžete zažít 23. března, kdy do Kroměříže poprvé přijede brněnský soubor Malé divadlo kjógenu, který se již mnoho let věnuje studiu a realizaci tradiční japonské frašky kjógen v českém jazyce. Herci, kteří nastudování připravují pod vedením japonského mistra, nám představí hry Horský asketa zlodějem tomelů (Kaki jamabuši), Susugigawa (Velké prádlo), Jobikoe (Hlas za dveřmi).

Malé divadlo kjógenu

Poslední akcí, kterou cyklus Procestujte svět v Nadsklepí nabídne, bude opakování cestovatelského stand-upu oblíbeného poutníka Ladislava Zibury Pěšky mezi buddhisty a komunisty, který byl v říjnu 2016 beznadějně vyprodán. Projekce o jeho 1 500 kilometrů dlouhé pěší cestě je svědectvím o lehkosti a nadhledu, se kterým jde přistupovat k životu. Jak se opravdu žije Nepálcům a Číňanům? Co jim přináší štěstí? Přijďte to zjistit 4. dubna.

 Ladislava Zibury Pěšky mezi buddhisty a komunisty




Nezaujme vás některá z nabídek?

Třídenní balíček – Kroměříž na dlani

Hotel Octárna

Vychutnejte si tři dny odpočinku v Oáze klidu v srdci Kroměříže.

4190,-Kč

Relax pobyt pro 2 osoby na 2 noci

Hotel a hostel U Zlatého kohouta

Ubytování na 2 noci pro 2 osoby se snídaní v pokoji standard.

6390,-Kč

Zobrazit všechny nabídky