KULTURNÍ AKCE MOHOU BÝT PŘESUNUTY NEBO ZRUŠENY. Informujte se prosím vždy u pořadatele.

Kroměříž v pohybu - tip na výlet

Autor: Kromeriz.eu | Úterý 22.3.2016 Tipy na výlety

Pojďte se s námi hýbat a zasportovat si na kole, in-line bruslích nebo s tenisovou raketou a přitom poznávat krásy Kroměříže.

Kroměříž v pohybu - tip na výlet

Kroměříž v pohybu - tip na výlet

Aktivní dovolená v Kroměříži

Kroměříži se také někdy říká Hanácké Athény. A jak už název napovídá, tak je město proslulé nejen historickými památkami a centrem kultury a vzdělanosti, ale také ideálním místem pro všechny, kteří mají rádi rekreační sport a aktivní odpočinek. Jakmile se budete pohybovat po okolí města, tak se kochejte krásnou přírodou nebo poznávejte tradiční lidovou moravskou architekturu a hlavně si aktivně si odpočiňte.

V Kroměříži můžete spojit aktivní pohyb a sportovní vyžití s poznáváním historických památek města. Hanácká rovina je pro aktivity jako cyklistika nebo in-line bruslení přímo stvořena. Ve městě i v jeho okolí najdete spousty lákavých cílů, ke kterým se dostanete pěšky, na kole i na in-line bruslích, stačí si jen vybrat obtížnost zvolené trasy. Výlety po okolí si můžete doplnit třeba návštěvou koupaliště, tenisového kurtu nebo některým ze sportovních center.

Tak do toho šlápni...

Hanácká rovina v okolí Kroměříže nabízí nespočet cyklostezek a cyklistických tras pro nenáročné výlety třeba i s dětmi.

Hanácká rovina v okolí Kroměříže nabízí nespočet cyklostezek a cyklistických tras pro nenáročné výlety třeba i s dětmi. Pro méně zdatné cyklisty doporučujeme cyklotrasu podél Baťova kanálu, kde si krásně odpočinete. Pro vyznavače kopečků a horské cyklistiky je Kroměříž ideálním místem pro zahájení výletu. Město totiž leží nedaleko pohoří Chřiby a Hostýnských vrchů, kde si užijete kilometry stoupání a sjezdů.

...projeďte se na koni...

Kroměřížsko je nejvýznamnějším centrem jezdecké koňské turistiky (hipoturistiky) ve Zlínském kraji. Je pro vás připravena rozsáhlá síť značených a udržovaných hipostezek dlohých přes 200 kilometrů. Na výletech si můžete dopřávat nezaměnitelný pohled na svět z koňského hřbetu.

...a po tom všem hurá na koupaliště

Koupaliště Bajda Kroměříž

Když je v létě horko, tak je ideální se jích zchladit a osvěžit na některé z místních koupališť. Přímo v Kroměříži máme městské koupaliště Bajda, které je zajímavé tím, že při koupání díváte přímo na barokní věž zámku. Na rybníku v Podzámecké zahradě nebo na řece Moravě si můžete půjčit loďku a zaveslovat si. No a pokud je špatné počasí, tak nabízí Kroměříž i krytý plavecký bazén nebo několik sportovních center. Tenis, squash, bowling a jiné sporty jsou ve městě k dispozici celoročně.

Čtyřdenní aktivní program pobytu

1. den

Po příjezdu se můžete ubytovat (pokud již ubytování nemáte zajištěno dopředu) a odpoledne si zajdete na prohlídku Arcibiskupského zámku včetně výstupu na zámeckou věž, ze které je nádherný výhled na celé město.

2. den

Dnes vyrazíte na kole na výlet do vesnice Rymice, kde se seznámíte se souborem lidové architektury – skanzenem hanáckého hospodářství. Pak se vydáte do blízkého Kostelce u Holešova. Vyjedemt Holý kopec až k věží vysoké 360 m, odkud se vám otevře krásný výhled na celou hanáckou rovinu. Z cyklovýletu se vrátíme zpět do Kroměříže, kde si můžete zchladit u vody na koupališti Bajda nebo si uděláte procházku v Podzámecké zahradě. A protože vás zítra čeká zas náročný den plný aktivit, tak si zajděte třeba do některého z místních wellness center na masáž.

Skanzen lidové architektury v Rymicích

3. den

Dnes se vydáme po cyklostezce podél řeky Moravy z Kroměříže do Kvasic. Cyklostezka je vhodná jak pro kola tak pro in-line brusle. Další místní vyhledávanou trasou je jízda v na “Zámeček” (lužní les mezi Kroměříží a Záhlinicemi, který lemuje i spousty rybníků). Po obědě si můžeme v Podzámecké zahradě na Dlouhém rybníku půjčit loďku nebo šlapadlo. A ti z vás, kdo jsou unaveni a potřebují doplnit nějaký ten vitamín B, tak si můžete dopřát speciální pivo z některého z místních minipivovarů.

4. den

Poslední den pobytu bychom doporučili vydat se na kole po proudu směrem na Otrokovice nebo Spytihněv, kde si můžete vypůjčit loď a plavit se na Moravě po Baťově kanále. Jestli jste na kole, tak si je naložíte s sebou na loď.

Víte že: V září se koná na Dlouhém rybníku v Podzámce závod pádlování dračích lodí.

Doporučujeme

  • Zkuste se svézt na koni v některém z Kroměřížských hipocenter. Vydáte se po koňských stezkách a uvidíte krajinu úplně z jiné perspektivy.
  • Skvělou zábavou pro děti je projížďka vláčkem v Podzámecké zahradě. Projedete se třeba i kolem ZOO koutku.

Projížďka na koni v některých z Kroměřížských hipocenter




Nezaujme vás některá z nabídek?

Relax pobyt pro 2 osoby na 2 noci

Hotel a hostel U Zlatého kohouta

Ubytování na 2 noci pro 2 osoby se snídaní v pokoji standard.

6390,-Kč

Třídenní balíček – Kroměříž na dlani

Hotel Octárna

Vychutnejte si tři dny odpočinku v Oáze klidu v srdci Kroměříže.

4190,-Kč

Zobrazit všechny nabídky