KULTURNÍ AKCE MOHOU BÝT PŘESUNUTY NEBO ZRUŠENY. Informujte se prosím vždy u pořadatele.

Z budovy na Hanáckém náměstí bude multifunkční centrum - reportáž

Autor: Viliam Staněk | Úterý 8.12.2015 Video Reportáže z akcí

K jakému účelu by měla sloužit prázdná budova na Hanáckém náměstí? Právě to bylo společným tématem, o kterém přišlo 12. listopadu 2015 otevřeně diskutovat téměř 40 občanů.

K jakému účelu by měla sloužit prázdná budova na Hanáckém náměstí?

K jakému účelu by měla sloužit prázdná budova na Hanáckém náměstí?

Dřívější snaha prodat budovu nebyla úspěšná. Budova tak i nadále zůstává v majetku města a radnice chce dát prázdnému objektu šanci. Město Kroměříž uspořádalo diskusní fórum s cílem podrobněji seznámit veřejnost s aktuálním stavem těchto prostor a s možnostmi dalšího rozvoje prázdné budovy na Hanáckém náměstí.

Po úvodním zahájení diskuse nejprve představila svůj pohled na budovu Nelly Komendová z Národního památkového ústavu. Zdůraznila především souvislost hodnoty budovy s existencí dřívějšího vojenského areálu. Technický stav budovy popsal jednatel Kroměřížských technických služeb Petr Sedláček a vyjádřil se ke špatnému stavu budovy a k potřebným úpravám. V průběhu diskuse bylo rovněž poukázáno na problém nedalekých prostor bývalého lazaretu.

Mezi nejvíce bodovanými návrhy byla expozice vojenství, hotel, sociální služby, podnikatelský inkubátor nebo volnočasové aktivity pro studenty. Vítězným nápadem se stalo multifunkční centrum se službami, kongresovým a společenským centrem. Byla tak představena idea budoucnosti, které však bude předcházet nákladná rekonstrukce.


Nedělat jen správné věci, ale dělat je správně – to je hlavní důvod, proč město Kroměříž usiluje o vstup do členství v síti Místní agendy 21. Protože se nejedná jen o deklarovanou snahu, i v Kroměříži jsou připraveny konkrétní aktivity pro zapojení obyvatel. Jednou z nich byl kulatý stůl pro veřejnost týkající se budoucího využití již dlouhá léta prázdné budovy - velkého dvoupatrového domu na Hanáckém náměstí. Jde o poslední budovu zděděnou po armádě, pro kterou radnice hledá účelné využití




Nezaujme vás některá z nabídek?

Relax pobyt pro 2 osoby na 2 noci

Hotel a hostel U Zlatého kohouta

Ubytování na 2 noci pro 2 osoby se snídaní v pokoji standard.

6390,-Kč

Třídenní balíček – Kroměříž na dlani

Hotel Octárna

Vychutnejte si tři dny odpočinku v Oáze klidu v srdci Kroměříže.

4190,-Kč

Zobrazit všechny nabídky