KULTURNÍ AKCE MOHOU BÝT PŘESUNUTY NEBO ZRUŠENY. Informujte se prosím vždy u pořadatele.

Prázdninové novinky z Domu kultury

Autor: Petr Gremlica - z tiskové zprávy | Pátek 26.6.2015 Zajímavé akce

O prázdninách přibyly v Kroměříži dva nové festivaly: Folková sobota ve dvoře a Divadelní víkend v ulicích

Mezi zažité a tradiční prázdninové festivaly v Kroměříži jako jsou Hudba v zahradách a zámku nebo Kroměřížské hudebkní léto se letos připojily dvě zbrusu nové akce. 18 a 19. července se v ulicích a na Velkém náměstí uskuteční festival pouličních divadelníků. Dva týdny poté v sobotu 1. srpna se koná Folková sobota ve dvoře s legendami jako: Robert Křesťan a Druhá tráva či Wabi Daněk a skupina AG Flek.

Divadelní víkend v ulicích

Festival nabídne pohodové prázdninové setkání se špičkovými soubory pouličních divadel, hudebníků, ale i artistů, žonglérů a dalších vyznavačů „nového cirkusu“, přičemž veškeré vstupy jsou samozřejmě zdarma a vstupné je dobrovolné. Všechny akce se uskuteční přímo v centru, což bude atraktivní zejména pro návštěvníky prázdninové Kroměříže. Hlavní pozornost se soustředí samozřejmě na open-air scénu na Velkém náměstí, kde festival v sobotu 18. července zahájí se svými speciálně konstruovanými stroji soubor V.O.S.A. kombinující prvky nového cirkusu a klasické artistické školy. Po něm bude patřit podium dvojici Bratři v tricku a jejich představení Prasečí cirkus, jež získává děti i dospělé tradičním žonglováním či předmětovou manipulací s prvky loutkoherectví a klauniády. Klasickou loutkařskou školu bude zastupovat kroměřížská Říše loutek s představením Perníková chaloupka na nádvoří Starého pivovaru. Pořádající město budou zastupovat také orientální tanečnice ze souboru Rose Line, které se představí na Velkém náměstí. První den festivalu zakončí repríza nově nastudované komedie Limonádový Joe Divadelního spolku Kroměříž na nádvoří Starého pivovaru se speciálním otočným hledištěm. V neděli 19. července bude festival pokračovat prezentací pouličních divadel v ulicích Vodní a Farní. Zde se představí se svou show Caravan Obscura Divadlo Continuo a také čím dál více populárnější soubor Long Vehicle Cirkus propojující umění chůze na chůdách s prvky akrobacie, pantomimy a klaunství. Na nádvoří Starého pivovaru vystoupí dvoučlenné dámské Divadlo Kufr se svými představeními O slepici Julii a Co je pod sluncem nejvzácnější. Po slavnostním rozloučení bude prostor podia na Velkém náměstí patřit poslednímu účinkujícímu – divadlu Cirkus Žebřík a jejich hře Leonardo da Vinci skládající hold známému renesančnímu umělci.

Více informací o festivalu zde.

Folková sobota ve dvoře

Folkový open-air festival do Kroměříže v sobotu 1. srpna přivede jak špičky žánru, tak i méně známé místní muzikanty. A tak se vedle Roberta Křesťana a Druhé trávy, Wabiho DaňkaMilošem Dvořáčkem či legendárního zlínského AG Fleku s hostující zpěvačkou a písničkářkou Petrou „Šany“ Šanclovou představí i kroměřížská kapela Jam Tour, či velmi zajímavá holešovská písničkářka a šansoniérka Heda Pěňová.

Více informací o festivalu zde.


Fotogalerie:


Vystoupení seskupení V.O.S.A.




Nezaujme vás některá z nabídek?

Relax pobyt pro 2 osoby na 2 noci

Hotel a hostel U Zlatého kohouta

Ubytování na 2 noci pro 2 osoby se snídaní v pokoji standard.

6390,-Kč

Třídenní balíček – Kroměříž na dlani

Hotel Octárna

Vychutnejte si tři dny odpočinku v Oáze klidu v srdci Kroměříže.

4190,-Kč

Zobrazit všechny nabídky