KULTURNÍ AKCE MOHOU BÝT PŘESUNUTY NEBO ZRUŠENY. Informujte se prosím vždy u pořadatele.

Pozvánka na veřejnou diskuzi k podobě farmářských trhů v Kroměříži

Autor: Petr Gremlica | Úterý 9.2.2016 Zajímavé akce

V pátek 26. února 2016 od 15:30 proběhne v Kroměřížské knihovně veřejné diskuse o podobě kroměřížských farmářských trhů v sezóně 2016.

Více informací naleznete na www.kromerizan.cz.

Více informací naleznete na www.kromerizan.cz.

V minulosti farmářské trhy v Kroměříži pořádala soukromá firma. Ale z více důvodů se tyto trhy moc nevydařily a pro rok 2016 hrozilo, že kromě občasných jarmarků pořádaných Domem kultury nebude mít Kroměříž trhy žádné. Proto se skupina nadšenců kolem Platformy pro podporu sociálního podnikání na Kroměřížsku a Místní akční skupiny Hříběcí hory rozhodla pokusit se farmářské trhy obnovit.

A záměr se zatím vyvíjí dobře. V říjnu 2015 proběhlo dotazníkové šetření, kterého se zúčastnilo přes 400 lidí z Kroměříže a okolí. Výsledky ukázaly, že místní o farmářské trhy velmi stojí. Záštitu nad přípravou obnovy farmářských trhů přijal místostarosta Pavel Motyčka, který zprostředkoval spolupráci vedení města.

Kroměřížské farmářské trhy tedy v roce 2016 proběhnou!

Kromě kvalitních místních a regionálních potravin a výrobků se můžete těšit i na bohatý doprovodný program, včetně programu pro děti. Každý trh bude tematicky zaměřen.

První farmářské trhy se uskuteční v sobotu 30. dubna 2016. Další budou vždy poslední sobotu v měsíci až do konce října. Trhy budou probíhat na Hanáckém náměstí. Zahájení farmářské sezóny se ponese ve francouzském duchu. Vystoupí francouzsky hrající kapela, na trzích se bude ochutnávat francouzská kuchyně a uskuteční se také miniturnaj v petanque.

Každé pořádné město si zaslouží farmářské trhy. Když hrozilo, že by se trhy v Kroměříži nekonaly, rozhodli jsme se s manželkou a pár dalšími lidmi je zkusit uspořádat. Už nás to stálo hodně úsilí a volného času, ale vypadá to, že farmářské trhy se nám podaří zachovat. Teď dokončujeme oslovování farmářů a výrobců, plánování doprovodných programů, jejich tematických zaměření a celkového pojetí trhů. Veřejnou diskusi pořádáme proto, aby se lidé mohli do plánování trhů zapojit a přispět svými nápady a podněty. Věřím, že se nám společně podaří uspořádat takové farmářské trhy, na kterých se bude líbit prodejcům i všem skupinám návštěvníků,“ dodává za organizátory trhů Radan Šafařík.

Více informací naleznete na www.kromerizsketrhy.cz




Nezaujme vás některá z nabídek?

Relax pobyt pro 2 osoby na 2 noci

Hotel a hostel U Zlatého kohouta

Ubytování na 2 noci pro 2 osoby se snídaní v pokoji standard.

6390,-Kč

Třídenní balíček – Kroměříž na dlani

Hotel Octárna

Vychutnejte si tři dny odpočinku v Oáze klidu v srdci Kroměříže.

4190,-Kč

Zobrazit všechny nabídky