KULTURNÍ AKCE MOHOU BÝT PŘESUNUTY NEBO ZRUŠENY. Informujte se prosím vždy u pořadatele.

Kamélie v evropském umění

Cena: 140 Kč
snížené vstupné: 110 Kč (mládež, senioři 65+, ZTP, ZTP/P) / 40 Kč (děti 6–17 let)
Akce je vhodná pro děti
Více informací:
Odkaz na stránky akce
Akce už proběhla
Ukázat i minulé termíny Skrýt minulé termíny
(denně od 9 do 16 hodin)

Letošní ročník výstavy představí Kamélie v evropském umění.

Kamélie se od konce 17. století staly námětem botanických kreseb a od 19. století se tyto křehké krásky objevují jak na obrazech mnoha žánrů, tak na četných užitných předmětech. Našly své místo i v díle kroměřížského rodáka Maxe Švabinského, jehož 150. výročí narození si letos připomínáme.

Kamélie se v Květné zahradě začaly pěstovat od druhé poloviny 19. století a ve 20. století už patřily k největším lákadlům kroměřížské rostlinné sbírky. Jejich kolekce zahrnovala tehdy několik desítek vzrostlých exemplářů v několika odrůdách. Jsou zde zastoupeny stovky červeně, růžově i bíle kvetoucích kamélií. Rostlina se ve své domovině, v Číně, Japonsku a Koreji, jako okrasná pěstovala už před naším letopočtem. Kromě kamélií začínají ve skleníku rozkvétat i azalky, orchideje, kalina modroplodá či kladivník nádherný.

DOPROVODNÝ PROGRAM VÝSTAVY

Výstavu tradičně doplní doprovodný program, který připravili lektoři a specialisté z Metodického centra zahradní kultury Národního památkového ústavu v Kroměříži.

- každou neděli, vždy v 11 a ve 14 hodin se konají speciální komentované prohlídky výstavy (odborný komentář poskytne: 19. 2. Ing. Michaela Letá, 26. 2. Ing. Lenka Křesadlová, Ph.D., 5. 3. Ing. Pavel Bleša, DiS.) ---> FB událost | Komentované prohlídky výstavy Kamélie v evropském umění

- v sobotu 25. 2. od 9 do 15.30 hodin se uskuteční program pro rodiny s dětmi pod vedením lektorů metodického centra ---> FB událost | Celodenní program pro rodiny s dětmi v rámci výstavy Kamélie v evropském umění.

výstava Kamélie v evropském umění | 13. 2. – 5. 3. 2023, Květná zahrada v Kroměříži | přístupná denně od 9 do 16 hodin | vstupné na výstavu a doprovodný program je v rámci vstupného do Květné zahrady

Podrobnosti najdete na www.kvetnazahrada-kromeriz.czwww.nczk.cz.


Nezaujme vás některá z nabídek?

Třídenní balíček – Kroměříž na dlani

Hotel Octárna

Vychutnejte si tři dny odpočinku v Oáze klidu v srdci Kroměříže.

4190,-Kč

Relax pobyt pro 2 osoby na 2 noci

Hotel a hostel U Zlatého kohouta

Ubytování na 2 noci pro 2 osoby se snídaní v pokoji standard.

6390,-Kč

Zobrazit všechny nabídky