KULTURNÍ AKCE MOHOU BÝT PŘESUNUTY NEBO ZRUŠENY. Informujte se prosím vždy u pořadatele.

Březnové tipy z Domu kultury a kina Nadsklepí

Autor: Petr Gremlica | Pátek 4.3.2016 Zajímavé akce

Dům kultury pro vás připravil na březen hned několik zajímavých akcí: Kroměříž bez hranic - celodenní program pro školy i veřejnost, netradiční stand-up cestovatelskou show poutníka Ladislava Zibury: 40 dní pěšky do Jeruzaléma a znovuuvedení filmu Kmotr v rámci cyklu Kultovky v Nadsklepí. Máme se na co těšit.

Březnové tipy na akce z Domu kultury a kina Nadsklepí v Kroměříži

Březnové tipy na akce z Domu kultury a kina Nadsklepí v Kroměříži

Kroměříž se promění na město bez hranic

Ojedinělá kulturně vzdělávací akce zaplní ve čtvrtek 17. března 2016 v průběhu celého dne téměř všechny prostory Domu kultury v Kroměříži. Žáci místních základních a středních škol budou mít příležitost vyzkoušet si zajímavé cvičné simulace ze života zrakově, sluchově i tělesně postižených osob, seznámí se s kompenzačními pomůckami, variantami sportovních aktivit a  budou vtaženi do pantomimy i scénického představení, které připravily soubory hendikepovaných herců, tanečníků i lektorů.

Celodenní program má i důležitý přesah v podobě benefiční výzvy pro všechny zúčastněné včetně široké veřejnosti. Dobrovolný finanční příspěvek od návštěvníků  poslouží ve spolupráci s Nadací Divoké husy k nákupu nového automobilu pro spolek Korálky Kroměříž, z. s., který zajišťuje svoz dětí z Kroměřížska do Základní školy a Mateřské školy speciální Kroměříž.

Kulturním vyvrcholením dne bude večerní koncert pro veřejnost v provedení souboru The TAP TAP z Jedličkova ústavu v Praze.

Ladislav Zibura: 40 dní pěšky do Jeruzaléma

První cestovatelský stand-up v dějinách poutnictví a jediná cestovatelská projekce, která urazí úplně všechny návštěvníky. Ladislav se vrací na scénu poté, co jeho projekci na jaře navštívilo 8 000 lidí.

Ladislav Zibura v létě sbalil svůj život do 12 kilogramů, hodil batoh na záda a vypravil se pěšky do Jeruzaléma. Bez mapy a orientačního smyslu se mu podařilo ujít 1400 kilometrů napříč rozpálenou krajinou Turecka a Izraele, stanout pod Zdí nářků a prožít největší dobrodružství svého života. Jeho cesta je příběhem omylů, pozoruhodných setkání, šťastných i nešťastných náhod, puchýřů a opruzenin. Těšit se můžete na vyprávění cynického kavárenského povaleče, který vám svým laskavě nekorektním humorem dokáže, že poutník rozhodně nemusí být katolík, asketa ani nudný člověk.

Původního Kmotra v kinech nelze odmítnout

Kmotr je další ze série kultovních filmů, které si mohou letos fanoušci v remasterované kvalitě užívat v českých kinech. Kmotr je naprostou legendou, která dalece překračuje svůj žánr. Je jedním z nejlepších filmů patřících zároveň mezi divácky nejoblíbenější snímky vůbec. A přesně tohle původní mistrovské dílo bude na plátně kina Nadsklepí v Kroměříži.

Kmotr je příběhem newyorské mafiánské rodiny Corleonů, v jejímž čele stojí vážený don Vito. Režisérovi se ve filmu povedlo přesně popsat prostředí organizovaného zločinu v Americe po druhé světové válce na příkladu hierarchicky organizované italské mafie začleněné do tehdejší společnosti. Divák sleduje boj o moc, rodinné pnutí a předávání pomyslného žezla synovi.

Snímek získal tři Oscary - za nejlepší film, scénář podle předlohy a nejlepší mužský herecký výkon a teď se vrací pro nadšené fanoušky opět na velká plátna českých kin, kam po právu patří.




Nezaujme vás některá z nabídek?

Relax pobyt pro 2 osoby na 2 noci

Hotel a hostel U Zlatého kohouta

Ubytování na 2 noci pro 2 osoby se snídaní v pokoji standard.

6390,-Kč

Třídenní balíček – Kroměříž na dlani

Hotel Octárna

Vychutnejte si tři dny odpočinku v Oáze klidu v srdci Kroměříže.

4190,-Kč

Zobrazit všechny nabídky