KULTURNÍ AKCE MOHOU BÝT PŘESUNUTY NEBO ZRUŠENY. Informujte se prosím vždy u pořadatele.

Kroměříž startuje novou soutěž - Do rachoty Kolem KM

Autor: Mgr. Viliam Staněk | Středa 5.4.2017 Zajímavé akce Z Kroměříže

Heslo letošní sezóny „Kroměříž nezastavíš” se může odrazit i v každodenním životě Kroměřížanů. Startuje totiž registrace do nové soutěže Do rachoty Kolem KM, jejímž cílem je motivovat k šetrným způsobům dopravy při dojíždění do práce. Pozici hlavní tváře kampaně přijal kroměřížský rodák a mnohonásobný mistr ČR v dráhové i silniční cyklistice Luděk Helis ml.

Kroměříž startuje novou soutěž - Do rachoty Kolem KM

Kroměříž startuje novou soutěž - Do rachoty Kolem KM

Pořadateli kampaně, která je obdobou celostátní soutěže Do práce na kole, jsou město Kroměříž a spolek Kolem KM usilující o zlepšení lokálních podmínek pro cyklodopravu. Hrát se bude o řadu atraktivních cen, jež dodali sponzoři z řad místních firem, kterým tato idea není lhostejná. Ceny budou postupně zveřejňovány na facebookovém profilu spolku.

„Je super, že se takové akce vymýšlí a realizují. Jak všichni víme, s hustotou dopravy i s životním prostředím to bude jenom horší, aut přibývá. A tak motivovat lidi, aby jezdili na kole a trochu ten svět šetřili, je jenom dobře,“ sdělil dvacetiletý Luděk Helis, který momentálně studuje Fakultu sportovních studií v Brně.

Podstatou soutěže, která bude probíhat od 1. do 31. května 2017, bude realizovat co nejvíce cest na kole mezi bydlištěm a místem pracoviště. Prvním krokem pro účast je však internetová registrace (dostupná zde), jejíž nedílnou součástí je zaplacení dvouciferného registračního poplatku na účet města. Na oplátku obdrží registrovaný účastník startovní balíček s funkčním tričkem, který si bude moci vyzvednout v turistickém informačním centru během posledního dubnového týdne.

Samotná soutěž je určena pro všechny obyvatele Kroměříže v jakémkoliv pracovněprávním vztahu. Zúčastnit se mohou i přespolní, kteří ve městě nebo v jeho místních částech pracují. Kampaň probíhá ve čtyřech kategoriích, kromě četnosti lze soutěžit i o nejdelší celkově ujeté vzdálenosti a zkrátka nepřijdou ani fotografové. Podrobná pravidla pro všechny kategorie a další informace jsou uvedeny na stránce www.kolemkm.cz. Závěrečné slosování a ocenění vítězů proběhne v rámci Vybarveného běhu v sobotu 10. června 2017.




Nezaujme vás některá z nabídek?

Třídenní balíček – Kroměříž na dlani

Hotel Octárna

Vychutnejte si tři dny odpočinku v Oáze klidu v srdci Kroměříže.

4190,-Kč

Relax pobyt pro 2 osoby na 2 noci

Hotel a hostel U Zlatého kohouta

Ubytování na 2 noci pro 2 osoby se snídaní v pokoji standard.

6390,-Kč

Zobrazit všechny nabídky