KULTURNÍ AKCE MOHOU BÝT PŘESUNUTY NEBO ZRUŠENY. Informujte se prosím vždy u pořadatele.

Vymítač – RockOpera Praha (Hororová rocková opera)

Cena: 290 Kč
zahájení předprodeje 1. 4. 2019
Více informací:
Odkaz na stránky akce
Akce už proběhla
Ukázat i minulé termíny Skrýt minulé termíny
20:30

Mimořádný koncert, kombinující skvělou rockovou hudbu, světelnou a ohňovou show, fyzické divadlo, pole dance, akrobacii na šále i bojové umění, slibuje představení hororové opery Vymítač, jež proběhne v sobotu 24. srpna ve 20.30 na Pionýrské louce u Podzámecké zahrady v Kroměříži. Po loňském úspěšném uvedení na prknech RockOpery Praha se Vymítač poprvé vydává mimo metropoli. Vymítač Tour 2019 zahrnuje pouhé čtyři koncerty a jen ten kroměřížský bude exkluzivně uveden pod širým nebem. Titulní roli ve Vymítači ztvárňuje Kamil Střihavka, v pěveckých i hraných partech uvidíte Petra Kutheila, Pavlu Forest, Žanti, Helenu Kubálkovou a další.

V případě nepříznivého počasí se představení uskuteční na Velkém náměstí.

Nevhodné pro děti a mladistvé do 12let.

Předprodej vstupenek od pondělí 1. dubna na pokladnách DK a v síti Ticketportal

od 1.4. do 31.5. - 290 Kč
od 1.6. do 31.7. - 350 Kč
od 1.8. do 24.8. - 450 Kč



RockOpera Praha se rozhodla rozšířit svůj už nyní dost rozmanitý a bohatý repertoár tajemnou rockovou operou Vymítač. Dílo je nejen jedním z hudebně nejtvrdších, s jakým divadlo kdy přišlo, ale zároveň i úplně první hororovou operou v jeho historii. Skladatel Milan Steigerwald se při tvorbě nechal ovlivnit nejen metalem, ale i německým komponistou Carlem Orffem a jeho zpracováním středověkých písní ze souboru Carmina Burana, Johannem Sebastianem Bachem a keltskou hudbou. „Kdysi jsem viděl koncert Ozzyho Osbourna, který začínal Carminou Buranou. Pak nastoupil Ozzy a já si říkal, že je škoda, že Carmina nepokračuje. Rozhodl jsem se tedy udělat metalového Orffa. Stejně jako v Carmině Buraně, i ve Vymítačovi bude sborový zpěv, ale prolínaný také growlingem a screamováním," říká k rockové opeře Milan Steigerwald.

Jak bývá u divadla zvykem, objevují se v rockové opeře znovu hvězdy tuzemské rockové scény jako Kamil Střihavka, Jan Toužimský, Viktor Dyk, Pavla Forest, Žántí, Helena Kubelková a další. Nouze nebude ani o velkou světelnou, akrobatickou a pohybovou show. Diváky dokonce čeká i tanec u tyče v podání Jany Kadeřávkové a mistryně světa v Pole disciplínách Alexandry Kalousové. Režie se opět ujme mistryně fyzického divadla, členka legendárního Teatr Novogo Fronta Irina Andreeva.

Příběh rockové opery je inspirovaný starou velhartickou pověstí. V souvislosti s tamějším kostelem svaté Máří Magdalény a přilehlým hřbitovem se dosud vypráví řada nevysvětlitelných příběhů. Mělo tu docházet k pohanským a satanistickým rituálům, měli zde vraždit nemrtví a skrz vyvolávání duchů se tu údajně chtěl jeden voják pomstít milé zemřelého kamaráda. Dívka totiž stále oplakávala svoji zesnulou lásku a vojáka, který se jí nabízel, odmítala. Muže její lpění na zemřelém tak rozčilovalo a uráželo, že se rozhodl vykonat keltský pohanský rituál, jímž ze záhrobí vyvolal ducha svého přítele a pomocí temných sil nechal nebohé děvče posednout. Dívce nyní může pomoct už jedině Vymítač... Příběhem se nechal inspirovat i Karel Jaromír Erben ve své básni Svatební košile ze sbírky Kytice.


 


Nezaujme vás některá z nabídek?

Relax pobyt pro 2 osoby na 2 noci

Hotel a hostel U Zlatého kohouta

Ubytování na 2 noci pro 2 osoby se snídaní v pokoji standard.

6390,-Kč

Třídenní balíček – Kroměříž na dlani

Hotel Octárna

Vychutnejte si tři dny odpočinku v Oáze klidu v srdci Kroměříže.

4190,-Kč

Zobrazit všechny nabídky