KULTURNÍ AKCE MOHOU BÝT PŘESUNUTY NEBO ZRUŠENY. Informujte se prosím vždy u pořadatele.

IQ PLAY – Festival her a hraček

Cena: 50 Kč
rodinné: 150 Kč
Akce je vhodná pro děti
Více informací:
Odkaz na stránky akce
Akce už proběhla
Ukázat i minulé termíny Skrýt minulé termíny
09:00

Spolek Inspirace Zlín, z. s. a Dům kultury Kroměříž vás zvou na IQ Play, zábavný a edukativní festival her a hraček, jenž proběhne v prostorách Domu kultury v Kroměříži od soboty 30. března do pondělí 1. dubna, vždy od 9 do 18 hodin. Na festivalu budou k vidění a vyzkoušení hry a hračky edukativního charakteru, smyslové hračky a logické hry, stavebnice a Montessori pomůcky. Nebude chybět ani koutek pro nejmenší děti. Společenský sál Domu kultury se promění v jednu velkou hernu, která bude rozdělená do několika zón podle druhu her. Zóna logických her bude zahrnovat i společenské deskové hry a jejich zvětšeniny i "smart hry" pro jednoho hráče. Stavebnicová zóna bude plná stavebnic z nejrůznějších materiálů a i méně známých stavebnic. Baby zónu pak budou tvořit smyslové hračky, obří stavebnice, logické skládačky a Montessori pomůcky.

„Těší nás vzrůstající zájem o tento festival, na dětech je vidět radost z nových zážitků a v zápalu hry dokážou zapomenout i na své tablety a mobilní telefony. Edukativní hračky podporují u dětí kreativitu, jemnou motoriku, představivost, strategické a logické myšlení. Na festivalu mohou zůstat celé hodiny. Navíc takový formát akce nemá obdobu v celé republice. Návštěvníci se tak mohou za krátkou chvíli naučit spoustu nových her od výrobců z ČR i ze zahraničí. Na festivalu jsou vždy lektoři, kteří rádi pravidla her vysvětlí,“ uvedla Věra Stojarová, organizátorka festivalu.

Formát Festivalu IQ Play se v Kroměříži bude konat již podruhé. Se vzdělávacími hračkami se tak rodiče s dětmi mohou setkat na různých místech zlínského kraje.
 


Nezaujme vás některá z nabídek?

Relax pobyt pro 2 osoby na 2 noci

Hotel a hostel U Zlatého kohouta

Ubytování na 2 noci pro 2 osoby se snídaní v pokoji standard.

6390,-Kč

Třídenní balíček – Kroměříž na dlani

Hotel Octárna

Vychutnejte si tři dny odpočinku v Oáze klidu v srdci Kroměříže.

4190,-Kč

Zobrazit všechny nabídky