KULTURNÍ AKCE MOHOU BÝT PŘESUNUTY NEBO ZRUŠENY. Informujte se prosím vždy u pořadatele.

Kamélie královna plesových květin

Cena: 70 Kč
Vstupné na výstavu i na doprovodný program v rámci vstupného do zahrady.
Akce je vhodná pro děti
Více informací:
Odkaz na stránky akce
Akce už proběhla
Ukázat i minulé termíny Skrýt minulé termíny
09:00

Výstava Kamélie královna plesových květin, která potrvá od 10. 2. do 12. 3. 2017, bude i tentokrát obohacena o zajímavý doprovodný program, kterému bude dominovat Kaméliový ples konaný v pátek 24. 2. 2017 v nádherném secesním sále Psychiatrické nemocnice v Kroměříži. Nebudou chybět ani komentované prohlídky, na nichž se návštěvníci dozvědí mnoho informací z kulturní historie kamélií - odkud kamélie pocházejí, jak a kdy se dostaly do Evropy, zda voní a co vše potřebují k tomu, aby nás svým půvabem mohly potěšit i u nás doma.

Přijďte připomenout svým očím, že příroda může být i v únoru plná barev... Těšíme se na vás nejen na vernisáži, která se uskuteční 9. 2. 2017 od 15.30 do 17.00 hodin.

Návštěvníci výstavy zhlédnou ve Velkém a Palmovém skleníku desítky vzácných, více než 100letých rostlin kamélií, které v tomto období bohatě nakvétají. Kamélie se v Květné zahradě v Kroměříži začaly pěstovat od druhé poloviny 19. století a ve 20. století už patřily k největším lákadlům kroměřížské rostlinné sbírky. Jejich kolekce zahrnovala tehdy několik desítek vzrostlých exemplářů v několika odrůdách a nyní patří mezi nejvzácnější sbírky v Evropě!

Sledujte nás na fb a žádné novinky týkající se doprovodného programu vám neuniknou!


Nezaujme vás některá z nabídek?

Relax pobyt pro 2 osoby na 2 noci

Hotel a hostel U Zlatého kohouta

Ubytování na 2 noci pro 2 osoby se snídaní v pokoji standard.

6390,-Kč

Třídenní balíček – Kroměříž na dlani

Hotel Octárna

Vychutnejte si tři dny odpočinku v Oáze klidu v srdci Kroměříže.

4190,-Kč

Zobrazit všechny nabídky