KULTURNÍ AKCE MOHOU BÝT PŘESUNUTY NEBO ZRUŠENY. Informujte se prosím vždy u pořadatele.

Animág Kroměříž 2016 - Animace je legrace

Místo: Kino Nadsklepí
Cena: 20 Kč
Akce je vhodná pro děti
Více informací:
Odkaz na stránky akce
Akce už proběhla
Ukázat i minulé termíny Skrýt minulé termíny
17:30

Město Kroměříž se v závěru měsíce května stane centrem mladých nadějí animovaného filmu. První ročník celostátní soutěže pro děti a mládež s názvem ANIMÁG KROMĚŘÍŽ 2016 otevírá pro nejlepší krátké animované snímky od nejmladší generace animátorů šanci zazářit na plátně kina.

Organizátor soutěže VOŠPS a SPgŠ Kroměříž ve spolupráci s Domem kultury v Kroměříži, městem Kroměříží a za podpory Zlínského kraje vytvořili prostor pro uplatnění tvůrčích nápadů dětí od 11 do 19 let.
Soutěž je rozdělena do dvou kategorií: pro žáky ZŠ a žáky SŠ, mohou se však přihlásit i jednotlivci splňující věkové rozmezí. Za organizační tým více soutěž přiblížila Jana Vítková, ředitelka pořadatelské školy: „Myšlenka propojit Kroměříž s novou tradicí, která vychází z animátorského odkazu zlínského regionu, nás inspirovala k odvážnému pokusu oslovit celou Českou republiku s nabídkou nové soutěže pro děti a mládež. V roce 2016 si navíc připomínáme 90 let od narození kroměřížského rodáka – scénáristy Miloše Macourka, který neodmyslitelně patří k největším mistrům v oblasti hraného i animovaného filmu. Protože známe prostředí škol, byli jsme si jistí, že počítače, tablety a další technika potřebná pro natočení animovaných filmů je pro současné děti natolik dostupná, že stačí je jen správně vyzvat, aby se společně i se svými učiteli pustili do vymýšlení příběhů a pokusili se je rozpohybovat technikou stop motion nebo klasického animovaného filmu. Snažili jsem se být nejen vyzyvatelem soutěže, ale i oporou a rádcem prostřednictvím webových stránek animag-kromeriz.cz.“

Animág Kroměříž 2016 - Animace je legrace

Nezaujme vás některá z nabídek?

Relax pobyt pro 2 osoby na 2 noci

Hotel a hostel U Zlatého kohouta

Ubytování na 2 noci pro 2 osoby se snídaní v pokoji standard.

6390,-Kč

Třídenní balíček – Kroměříž na dlani

Hotel Octárna

Vychutnejte si tři dny odpočinku v Oáze klidu v srdci Kroměříže.

4190,-Kč

Zobrazit všechny nabídky