KULTURNÍ AKCE MOHOU BÝT PŘESUNUTY NEBO ZRUŠENY. Informujte se prosím vždy u pořadatele.

NEOBYČEJNĚ OBYČEJNÍ - OBYČEJNĚ NEOBYČEJNÍ

Více informací:
Odkaz na stránky akce
Akce už proběhla
Ukázat i minulé termíny Skrýt minulé termíny

Výstava nazvaná NEOBYČEJNĚ OBYČEJNÍ – OBYČEJNĚ NEOBYČEJNÍ, která bude otevřena ve foyer Domu kultury v Kroměříži od 17. ledna do 17. února 2023, nabídne velkoformátové černobílé fotografie Roberta Rohála. Tentokrát to jsou především snímky známých osobností z umělecké branže – herců, zpěváků, režisérů, malířů, hudebních skladatelů či modelů. Autor představí fotografické obrazy nejen reportážně laděné, ale i lehce "nahodilé" nebo naopak stylizované.

ROBERT ROHÁL (*1959), rodák z Holešova, působí roky v kulturních a mediálních sférách. Je autorem desítek knih z prostředí filmu, divadla a hudby. Více než dvacet let působil jako redaktor v novinách, kde také začal v roce 2002 fotografovat - od té doby je fotoaparát jeho nejlepším přítelem. V letech 2005 - 2010 prezentoval svou fotografickou tvorbu v rámci kolektivní výstav Kresba světlem v Městské galerii Holešov, poté absolvoval řadu samostatných výstav prakticky po celé republice a na Slovensku.

Během posledních 12 let vystavoval v rodném Holešově, Kroměříži, Brně, Praze, Dobrušce, Jindřichově Hradci nebo Třebíči, ale také na hradech Karlštejn a Křivoklát či na několika zámcích (Doudleby nad Orlicí, Světlov, Lomnice nad Popelkou, Rájec nad Svitavou) i divadlech (Městské divadlo Zlín, Národní divadlo moravskoslezské Ostrava). Zabývá se černobílou fotografií a nejraději fotografuje lidi, které stylizuje do různých a příběhů, což dokládají názvy kolekcí (Komtesa, Hřebci, Romance o Krásce a Zvířeti, Nostalgia 22, Edith a Marlene očima Roberta Rohála, Věčné návraty, Andělé mezi námi).

Během roku 2023 bude fotografická výstava NEOBYČEJNĚ OBYČEJNÍ - OBYČEJNĚ NEOBYČEJNÍ nejdřív k vidění v Domě kultury v Kroměříži, potom v Galerii města Přerova, od května do července v zámku Třešť a od srpna do konce září v galerii MonAmi v Bílovci.


Nezaujme vás některá z nabídek?

Třídenní balíček – Kroměříž na dlani

Hotel Octárna

Vychutnejte si tři dny odpočinku v Oáze klidu v srdci Kroměříže.

4190,-Kč

Relax pobyt pro 2 osoby na 2 noci

Hotel a hostel U Zlatého kohouta

Ubytování na 2 noci pro 2 osoby se snídaní v pokoji standard.

6390,-Kč

Zobrazit všechny nabídky