KULTURNÍ AKCE MOHOU BÝT PŘESUNUTY NEBO ZRUŠENY. Informujte se prosím vždy u pořadatele.

Výstava Fenomén MERKUR

Autor: Muzeum Kroměřížska | Pondělí 30.5.2016 Zajímavé akce

Ve čtvrtek 2. června 2016 v 17 hodin otevíráme za účasti majitele sbírky pana Jiřího Mládka a s dálkově ovládanými modely Martina Stupňánka.

Jistě mnozí mezi vámi vzpomínáte na stavebnici MERKUR, která v minulém století ovládala české domácnosti. Přijďte znovuobjevit přitažlivost a důmyslnost této originální české stavebnice, jež se vyrábí už více než sto let. Od června můžete navštívit rozlehlé prostory Galerie v podloubí v Muzeu Kroměřížska, kde bude expozice čítající přes 520 modelů, od funkčních kolotočů přes elektrické vláčky a jsou tu i historické kousky z 20. let 20. století a to vše z unikátní soukromé sbírky pana Jiřího Mládka patřící k největším na světě.

Návštěvník spatří také celou řadu železničních jeřábů, obřích vlaků i repliku čočkostroje vynálezce Otty Wichterleho, funkční model slunečních hodin, ježka v kleci zapsaného v České knize rekordů nebo šestimetrový model ivančického viaduktu s pendlujícím vláčkem. Můžete si tak znovu vychutnat kouzlo a genialitu české stavebnice Merkur, která rozsvěcuje dětské tváře od roku 1925 až dodnes.

Výstava stavebnice Merkur

Nebudete ochutnávat jen očima, ale můžete si sami něco ze stavebnice postavit !

Výstava zahájí 2. června a potrvá do 2. října 2016




Nezaujme vás některá z nabídek?

Relax pobyt pro 2 osoby na 2 noci

Hotel a hostel U Zlatého kohouta

Ubytování na 2 noci pro 2 osoby se snídaní v pokoji standard.

6390,-Kč

Třídenní balíček – Kroměříž na dlani

Hotel Octárna

Vychutnejte si tři dny odpočinku v Oáze klidu v srdci Kroměříže.

4190,-Kč

Zobrazit všechny nabídky