KULTURNÍ AKCE MOHOU BÝT PŘESUNUTY NEBO ZRUŠENY. Informujte se prosím vždy u pořadatele.

Krátký rozhovor s organizátory Studentského majálesu 2016 v Kroměříži

Autor: Tomáš Pavelka a Josef Kvapilík | Pondělí 18.4.2016 Zajímavé akce

Pátek 29. dubna bude v Kroměříži patřit hlavně studentům, koná se totiž studentský Majáles, který je po dlouhých letech znovuobnoven a měl by v sobě spojovat prvky původního Majálesu s maskami, průvodem, volbou krále apod. s prvky hudebního festivalu, kterým dnes často Majálesy bývají.

Studentský Majáles 2016 v Kroměříži - plakát akce

Studentský Majáles 2016 v Kroměříži - plakát akce

Ahoj, jak jste se dostali k tomu, že pořádáte Majáles?

Myšlenku obnovení Majálesu vyslovil p. místostarosta Motyčka, který svolal v listopadu zástupce středních škol, aby je s touto myšlenkou konfrontoval. Nám jako studentům se nápad zalíbil a souhlasili jsme, že s podporou města Majáles uspořádáme.

Kdo tedy celou tuto akci pořádá? Studenti?

Organizační tým se skládá z desítky zástupců studentů Kroměřížských středních škol, pracujeme v sekcích a scházíme se všichni min. jednou měsíčně. Z mého pohledu funguje organizační tým velmi dobře, spolupráce s městem je velmi vstřícná.

Na co se u této celodenní akce můžeme těšit?

Program Majálesu začne v 9.00 srazem účastníků na Hanáckém náměstí, odtud půjde průvod masek ulicí kapitána Jaroše, Milíčovým a Riegrovým náměstím, Vodní ulicí a Podzámeckou zahradou na Velké náměstí, kde bude probíhat dopolední program složený z vystoupení škol, program bude zakončen volbou krále Majálesu. Letošním tématem kostýmů je film (filmové postavy). Odpolední a večerní program začne v 15.00 na Pionýrské louce, střídat se bude hlavní a vedlejší stage a na nich kapely jako Lausch, DneskaNe, Broučky, Side Effect, Paradox a mnoho dalších. Pro návštěvníky je zajištěno několik občarstvovacích stánků, ale i třeba doprovodný program ve formě BMX/MTB show atd. Bližší informace naleznete na facebooku (událost Majáles 2016).




Nezaujme vás některá z nabídek?

Relax pobyt pro 2 osoby na 2 noci

Hotel a hostel U Zlatého kohouta

Ubytování na 2 noci pro 2 osoby se snídaní v pokoji standard.

6390,-Kč

Třídenní balíček – Kroměříž na dlani

Hotel Octárna

Vychutnejte si tři dny odpočinku v Oáze klidu v srdci Kroměříže.

4190,-Kč

Zobrazit všechny nabídky