KULTURNÍ AKCE MOHOU BÝT PŘESUNUTY NEBO ZRUŠENY. Informujte se prosím vždy u pořadatele.

Pozvánka na přednášku "Mýty, fakta, legendy: Projekt Národní centrum zahradní kultury v Kroměříži"

Autor: Petra Zelinková | Čtvrtek 26.2.2015 Zajímavé akce

Pracovníci Metodického centra vám představí projekt NCZK (Národní centrum zahradní kultury v Kroměříži), jeho financování a budoucí směřování, včetně akcí plánovaných pro návštěvníky a místní komunitu na rok 2015. Prostor bude věnován také vašim dotazům, na které budou odpovídat ředitelka Metodického centra, kastelán arcibiskupského zámku a vedoucí zahrad.

Mýty, fakta, legendy: Projekt Národní centrum zahradní kultury v Kroměříži

Mýty, fakta, legendy: Projekt Národní centrum zahradní kultury v Kroměříži

Jak většina z vás ví, v uplynulých letech byla v Kroměříži prostřednictvím Integrovaného operačního programu investována nemalá finanční částka z evropských fondů. Peníze byly získány na projekt Národního centra zahradní kultury (NCZK) a putovaly nejen do obnovy zahradnického zázemí v Podzámecké zahradě a části arcibiskupského zámku, ale především do rekonstrukce Květné zahrady, jež byla slavnostně otevřena v září loňského roku. Tímto krokem však projekt NCZK nekončí, neboť v březnu začíná pětiletá fáze jeho udržitelnosti. V rámci ústředního motta „Zahradou s námi“ je pro širokou veřejnost přichystána celá řada akcí, které se pokusí představit zahradní kulturu v nejširším slova smyslu – formou přednášek, kurzů, komentovaných prohlídek a dalších aktivit, které pro vás připravuje tým Metodického centra zahradní kultury.

Pokud se chcete o obnově Květné zahrady a práci Metodického centra zahradní kultury dozvědět více, přijďte ve čtvrtek 5. března na veřejnou prezentaci, která se uskuteční od 17:00 v novém konferenčním sále ve vstupním objektu Květné zahrady. Pracovníci Metodického centra vám představí projekt NCZK, jeho financování a budoucí směřování, včetně akcí plánovaných pro návštěvníky a místní komunitu na rok 2015. Prostor bude věnován také vašim dotazům, na které budou odpovídat ředitelka Metodického centra, kastelán arcibiskupského zámku a vedoucí zahrad.




Nezaujme vás některá z nabídek?

Třídenní balíček – Kroměříž na dlani

Hotel Octárna

Vychutnejte si tři dny odpočinku v Oáze klidu v srdci Kroměříže.

4190,-Kč

Relax pobyt pro 2 osoby na 2 noci

Hotel a hostel U Zlatého kohouta

Ubytování na 2 noci pro 2 osoby se snídaní v pokoji standard.

6390,-Kč

Zobrazit všechny nabídky