KULTURNÍ AKCE MOHOU BÝT PŘESUNUTY NEBO ZRUŠENY. Informujte se prosím vždy u pořadatele.

Pochod Nordic walking kroměřížskou Podzámeckou zahradou

Autor: Eventy.cz | Středa 2.9.2015 Zajímavé akce

V sobotu 19. září 2015 se v Podzámecké zahradě v Kroměříži v čase od 8 do 16 hodin uskuteční Nordic walkingový pochod. Část dárcovské finanční podpory bude dána na podporu klubu CF (cystická fibróza).

Pochodujeme za slané děti v Podzámecké zahradě

Pochodujeme za slané děti v Podzámecké zahradě

„Pochodujeme za slané děti.“

Cystická fibróza je dědičně podmíněné onemocnění, které postihuje zejména dýchací a trávicí ústrojí, ale i některé další orgány. Tato nemoc není nakažlivá, člověk se s ní již narodí. Projevuje se opakovanými infekcemi dýchacích cest, které postupně způsobují poškození plic. Nemocní také špatně tráví potravu, protože jim nefunguje správně slinivka břišní, vylučující trávící enzymy. Cystická fibróza je zatím stále nevyléčitelnou nemocí. Onemocnění je způsobeno špatným přenosem solí přes buněčnou membránu. Pot nemocných dětí obsahuje 5x více soli než u zdravých jedinců – odtud pojem „slané děti“. Lidé trpící touto nemocí musí několikrát denně inhalovat, podstupovat dechovou fyzioterapii a další cvičení, často berou léky, zejména antibiotika a konzumují vysokokalickou stravu.

Nejenže pomůžete nemocným dětem, sportem pomůžete i sobě. Pohyb na čerstvém vzduchu pomáhá proti špatné náladě a stresu. Nordic walkingem (severskou chůzí) procvičíte až 90 % svalů v těle, prospějete tak i svému srdci a krevnímu oběhu. Lze ho provozovat v každém věku bez rozdílu fyzické zdatnosti, řadí se mezi rekreační sporty a zdravotní prevenci (bolesti zad, obezita, kardiovaskulární onemocnění). Hole tlumí nárazy a odlehčují Vaším kloubům. Tepová frekvence se nachází v oblasti, ve které se lze dlouhé hodiny cítit dobře, a přesto je spotřeba energie velmi vysoká.

Pochod Nordic walkig kroměřížskou Podzámeckou zahradou

K pochodu potřebujete dobrou náladu a sportovní oblečení. Hůlky vám budou zapůjčeny na základě registrace. Budou také přítomni lektoři NW, kteří Vás seznámí s technikou chůze. Vybrat si můžete z dvou tras 5 a 15 km. Trasy si můžete projít v rámci soutěže po zaplacení startovného 100 Kč, které bude darováno Samuelu Pavlíčkovi, 4 letému chlapečkovi s cystickou fibrózou. Na akci si můžete také zakoupit funkční tričko s nápisem „Potíme se za slané děti“. Cena trička je 350 Kč, které poputují na podporu dětem s cystickou fibrózou přímo do klubu CF Praha Motol.

Pochod je určen pro jednotlivce, rodiny s dětmi, studenty a družstva základních škol, mohou si je projít i rodiny s dětmi (kočárkem). Bude pro Vás připraveno spoustu zajímavých cen, tombola, občerstvení a prezentace partnerů. Pro děti zajistí zábavný program Studio Kamarád. Hlavní stanoviště se bude nacházet na pískovém plácku pod zámkem, kde se bude nacházet i start a cíl obou tras.


Fotogalerie:


Víte, kdo jsou Slané děti?




Nezaujme vás některá z nabídek?

Relax pobyt pro 2 osoby na 2 noci

Hotel a hostel U Zlatého kohouta

Ubytování na 2 noci pro 2 osoby se snídaní v pokoji standard.

6390,-Kč

Třídenní balíček – Kroměříž na dlani

Hotel Octárna

Vychutnejte si tři dny odpočinku v Oáze klidu v srdci Kroměříže.

4190,-Kč

Zobrazit všechny nabídky