KULTURNÍ AKCE MOHOU BÝT PŘESUNUTY NEBO ZRUŠENY. Informujte se prosím vždy u pořadatele.

Andělé mezi námi – Milada Ivánková, Robert Rohál

Více informací:
Odkaz na stránky akce
Akce už proběhla
Ukázat i minulé termíny Skrýt minulé termíny

Společnou výstavu, jejíž název zní „Andělé mezi námi“, se představí kroměřížská malířka Milada Ivánková a holešovský fotograf Robert Rohál. Zatímco ona vystaví barevná plátna, on nabídne černobílé fotografie. Jednotící linkou expozice jsou tentokrát andělé a způsob, jak každý z nich tyto bytosti vnímá.

 

O autorech:

„Maluji s radostí, někdy se smutkem v duši, ale vždy s láskou,” prohlásila už před časem kroměřížská malířka Milada Ivánková. „Výtvarnou školu jsem nevystudovala,“ říká výtvarnice. „Malovat jsem začala ve zralém věku v kritické životní situaci. Vyzkoušela jsem různé výtvarné techniky. Po nějakém čase jsem se seznámila s výtvarnicí paní Zuzanou Linder, která se mi po dlouhou dobu věnovala a zasvětila mě do tajů olejomalby. Maluji velice ráda touto technikou prověřenou starými mistry. Některé z mých obrazů jsou namalovány akrylem, který je technikou moderní a rychlou. Do obrazů dávám svoje sny a představy, které by snad mohly potěšit naše duše.“
Milada Ivánková je členkou SPVÚK a pár let se už účastní kolektivních i autorských výstav. Poprvé vystavovala v roce 2005 Ateliér Sklep v Kroměříži, o dva roky později svou tvorbu představila opět ve svém rodném městě - v Galerii v Moravcově ulici, v roce 2009 v kavárně Slávia, v roce 2010 v Galerii U Artuše, ale současně se představila na kolektivních výstavách SPVUK v Kroměříži, Praze, Otrokovicích a Nitře.

„Myslím, že to bude za posledních patnáct let tak pětapadesátá výstava,“ tvrdí Robert Rohál, rodák z Holešova, který působí v kulturních a mediálních sférách. Je autorem několika desítek knížek z prostředí filmu, divadla a pop music. Jako novinář začal v roce 2002 fotit původně pro noviny a od té doby se stal fotoaparát jeho nejlepším přítelem. V letech 2005 až 2010 prezentoval svoji fotografickou tvorbu v rámci kolektivních výstav Kresby světlem v Městské galerii Holešov, poté absolvoval řadu samostatných výstav v Česku i na Slovensku (Praha, Brno, Vyškov, Zlín, Ostrava, Třebíč, Dobruška, Hukvaldy, Kyjov, Šumperk, Zvolen, Bratislava, Národní muzeum fotografie Jindřichův Hradec, ale také hrady Karlštejn a Křivoklát, zámky Doudleby nad Orlicí, Nový Světlov, Rájec nad Svitavou a Lomnice nad Popelkou). Zabývá se černobílou fotografií a nejčastěji fotí lidi, které stylizuje do různých postav a příběhů. V rámci České republiky i Slovenska se prezentoval kolekcemi Komtesa, Hřebci, Doudlebské motivy, Romance o Krásce a Zvířeti, La Divina, Edith a Marlene, Tisíc tváří černovlásky, Nostalgia 22 nebo ... láskou a múzou políbená.










 


Nezaujme vás některá z nabídek?

Relax pobyt pro 2 osoby na 2 noci

Hotel a hostel U Zlatého kohouta

Ubytování na 2 noci pro 2 osoby se snídaní v pokoji standard.

6390,-Kč

Třídenní balíček – Kroměříž na dlani

Hotel Octárna

Vychutnejte si tři dny odpočinku v Oáze klidu v srdci Kroměříže.

4190,-Kč

Zobrazit všechny nabídky