KULTURNÍ AKCE MOHOU BÝT PŘESUNUTY NEBO ZRUŠENY. Informujte se prosím vždy u pořadatele.

Andrea Tögel Kalivodová & Moravské klavírní trio – Vánoční turné české Carmen (4. Adventní koncert)

Cena: 290 Kč
základní od 9. řady: 250 Kč
Více informací:
Odkaz na stránky akce
Akce už proběhla
Ukázat i minulé termíny Skrýt minulé termíny
19:00

Sérii letošních Adventních koncertů v Divadelním sále Domu kultury v Kroměříži zakončíme v úterý 18. prosince v 19 hodin koncertním recitálem vynikající mezzosopranistky, sólistky opery Národního divadla a "české Carmen" Andrey Tögel Kalivodové. Oblíbené melodie spojené s časem adventu a kouzelné české koledy v podání skvělé pěvkyně za doprovodu renomovaného Moravského klavírního tria, to jsou hlavní atributy chystaného vánočního turné jedné z našich nejznámějších operních hvězd.

Předprodej vstupenek od pondělí 29. října na pokladnách DK a online

Andrea Tögel Kalivodová - mezzosoprán, sólistka Národního divadla Praha a temperamentní pěvkyně. K jejím nejznámějším rolím patří Carmen, kterou ztvárnila na mnoha jevištích v ČR i v zahraničí, aktuálně v Národním divadle v Praze. V Carmen je jedinečná nejen kvůli hlasovým možnostem v daném oboru, ale také díky výjimečné barvě hlasu, pohybovým schopnostem a atraktivnímu vzhledu. Věnuje se i četné koncertní činnosti, podporuje mladé talenty a pravidelně se věnuje charitativní činnosti s aktivní komunikací k daným subjektům. Přední česká mezzosopranistka Andrea Tögel Kalivodová nyní patří k nejžádanějším pěvkyním současnosti.

Andrea Tögel Kalivodová je absolventkou konzervatoře v Brně, pražské Akademie múzických umění a roční stáže ve Vídni na Universität für Musik und Darstellende Kunst. Z četných úspěchů v mezinárodních soutěžích jmenujme první cenu Nadace Emy Destinnové v soutěži The Anglo The Anglo-Czechoslovak Trust v Londýně (2001), kdy byla pozvána na koncert mladých pěvců do londýnské Covent Garden. Stala se semifinalistkou soutěže Belvedere ve Vídni. První cenu si přivezla z Mezinárodní pěvecké soutěže Emy Destinnové v Českých Budějovicích (2000) a třetí místo vyzpívala na Mezinárodní pěvecké soutěži Antonína Dvořáka v Karlových Varech (2003).V letech 2003 až 2011 byla sólistkou Státní opery Praha, kde ztvárnila celou řadu rolí. Od roku 2012 je sólistkou Opery Národního divadla, kde v současnosti vystupuje jako Fenena (Nabucco), Maddalena (Rigoletto), Ježibaba (Rusalka) a zejména jako Carmen ve stejnojmenné opeře. Nyní se připravuje na milou roli Venuše v Offenbachově operetě „Orfeus v podsvětí“, kterou pod hlavičkou ND uvede Hudební divadlo Karlín. V tomto divadle také ztvárňuje roli Wandy v operetě Polská krev od Oskara Nedbala. Je častým hostem médií, vystupuje v televizi, v rozhlase a uměleckých projektech, jako například v pořadu Božská Ema, věnovaném slavné české operní divě, kde vystupuje  společně s herečkou Bárou Kodetovou. Rovněž se intenzivně zapojuje do charitativních projektů, zejména podporuje péči o zdravotně postižené děti, například v Základní škole a praktické škole Svítání v Pardubicích. Je také tváří celonárodní soutěže ŽENA Regionu, která je určena ženám dosahujícím jedinečných výsledků ve své profesi, ale i v pomoci dětem, nemocným, ve veřejném životě.

Moravské klavírní trio bylo založeno v roce 1997 v České republice ve městě Leoše Janáčka – v Brně. Od roku 1999 hraje v nezměněném složení – Jana Ryšánková klavír, Jiří Jahoda housle a Miroslav Zicha violoncello. Za dobu své existence absolvoval soubor stovky koncertů na významných pódiích doma i v zahraničí. Počtem nastudovaných skladeb, který zahrnuje více než 25 celovečerních recitálů klasické triové literatury, se Moravské klavírní trio řadí k souborům s nejrozsáhlejším repertoárem v Evropě. Dále pak přímo pro Moravské klavírní trio vznikly desítky často virtuózních transkripcí známých symfonických a operních děl. Významnou součástí činnosti souboru je i spolupráce se zpěváky všech hlasových kategorií. Díky mimořádné šíři operního i písňového repertoáru (přes 200 skladeb ve vlastních úpravách) je Moravské klavírní trio také oblíbeným partnerem operních pěvců mezinárodního renomé (Eva Urbanová, Štefan Margita, Miki Isochi) , kteří koncerty s triem vyhledávají jako protiváhu svého uměleckého působení na světových operních scénách ( MET, Tokio, La Scala...)
 


Nezaujme vás některá z nabídek?

Třídenní balíček – Kroměříž na dlani

Hotel Octárna

Vychutnejte si tři dny odpočinku v Oáze klidu v srdci Kroměříže.

4190,-Kč

Relax pobyt pro 2 osoby na 2 noci

Hotel a hostel U Zlatého kohouta

Ubytování na 2 noci pro 2 osoby se snídaní v pokoji standard.

6390,-Kč

Zobrazit všechny nabídky