KULTURNÍ AKCE MOHOU BÝT PŘESUNUTY NEBO ZRUŠENY. Informujte se prosím vždy u pořadatele.

Josef Vejvoda Trio

Vstup zdarma
Akce už proběhla
Ukázat i minulé termíny Skrýt minulé termíny
19:00

Knihovna Kroměřížska a Divadelní spolek Kroměříž uspořádají v rámci Evropských jazzových dnů koncert. V Klubu Starý pivovar vystoupí při této příležitosti Josef Vejvoda Trio z Prahy, které v příštím roce oslaví 20 let společného působení na jazzové scéně.  Na koncertě zazní repertoár převážně z vlastní tvorby tria, které vystupuje často nejen u nás, ale také v zahraničí. Na svém kontě mají jeho členové řadu CD, na nichž účinkují často i se zajímavými hosty a symfonickými orchestry. V roce 2001 v anketě Českého rozhlasu bylo jejich CD A Meeting to Build a Dream On označeno za nejlepší jazzové album roku.

„Trio Josefa Vejvody existuje již téměř 20 let. Odehráli jsme bezpočet koncertů a natočili řadu snímků. Je nám radostí stále spolu hrát, protože za tu dobu opravdu na sebe slyšíme. V triu vždy panovala nesmírně přátelská atmosféra, což se okamžitě přenáší i na posluchače zpravidla od prvních tónů. Hrajeme téměř výhradně své vlastní skladby a ty jsou také rovnoměrně autorsky zastoupeny v repertoáru tria," uvedl klavírista Kryštof Marek.

Členové tria Josef Vejvoda (bicí), Kryštof Marek (piano) a Ondřej Štajnochr (kontrabas) jsou mimo jiné k vidění i  ve filmu Masaryk. Kryštof Marek získal za autorství dobové hudby k snímku cenu Českého lva.


Nezaujme vás některá z nabídek?

Relax pobyt pro 2 osoby na 2 noci

Hotel a hostel U Zlatého kohouta

Ubytování na 2 noci pro 2 osoby se snídaní v pokoji standard.

6390,-Kč

Třídenní balíček – Kroměříž na dlani

Hotel Octárna

Vychutnejte si tři dny odpočinku v Oáze klidu v srdci Kroměříže.

4190,-Kč

Zobrazit všechny nabídky